Wednesday, February 13, 2013

Isät ja tyttäret


Huomaatko kuka kuvassa olevista on poika ja kuka tyttö? Huomaatko myös, että kyseessä on isä? Niin, totta kai. Mutta! Poika juoksee ja yrittää ottaa kädestä kiinni. Isä ei huomaa sitä. Niinpä poika jatkaa matkaansa etäällä. Matkatessani kouluun tämä oli vaan jälleen yksi niistä tilanteista, jolloin on pakko kaivaa kännykkä (tai kamera, joka valitettavan harvoin on mukana matkassa!) esiin ja kuvata. Miksi poika saa juosta ympärillä vapaasti, mutta tytön täytyy kulkea tiiviisti isässä kiinni? Miksi isä ei ota poikaa kädestä, vaikka poika haluaisi? Loistava kuva herättämään kysymyksiä.

2 comments:

Anonymous said...

Yleensähän tyttäret ovat isälle tärkeämpiä ja pojat äidille. Ehkä siksi. Tai ehkä tyttö oli nuorempi.

hildur katarina limén said...

Kuka niin sanoo, että tyttäret tärkeämpiä isälle ja pojat äidille? Mitä perustetta siihen on? Terveisin isän päätöksestä isättä kasvanut tytär.

Kuvan lapset ovat molemmat hyvin nuoria, ja vaikka tyttö olisikin nuorempi, tuon ikäisiä yleensä aina talutetaan tai niiden perään katsotaan. Niin kuin jo sanottua, ihmeellistä, että noin nuori (poika)lapsi joutuu juoksemaan isänsä perässä yrittäen turhaan saada tämän kädestä kiinni.

Ehkä ajattelen liian idealistisesti, että lasten, olivat ne sitten kumpaa sukupuolta tahansa, pitäisi olla vanhemmilleen yhtä tärkeitä ja rakkaita. Itse koen oman äitini kohdelleen minua ja veljiäni täysin tasavertaisesti.
Ja, ainakin lapsen perään pitäisi katsoa yhtä tarkkaan huolimatta sukupuolesta ja siitä, kokeeko vanhempi jomman kumman sukupuolen itselleen läheisemmäksi. (Mikä on mielestäni täysin naurettavaa, kaikki lapset yhtä arvokkaita sinänsä!)