Wednesday, November 20, 2013

Bremen, Saksa I

 Ainolla oli syntymäpäivä 15.11., joten ostin hänelle lahjaksi liput Bremeniin! Ei olla koskaan käyty siellä, eikä kumpikaan tiedetty siitä oikein mitään, niin se on hyvä. Lisäksi Tampere - Bremen lento Ryanairilla on ihan todella todella edullinen! Lähtöaamuna!

 Tampereen lentoasema on todella masentava! 

 Lentokonejännitys iih!


Yövyttiin kaksi ensimmäistä yötä couchsurfing-tyypin, Sandran, luona. Sandralla oli ihana kissa, jonka nimi oli jotain sellaista kuin "Mikäsh" heh. Sandra on ihan huipputyyppi, auttoi kaikessa ja vei meitä syömään kivoihin kasvisruokapaikkoihin :---)


Sandra asuu tuolla ullakkokerroksessa! Söpöä eikö!
Voisin itsekin muuttaa tonne asuinalueelle!


Saksassa hinnat oli halvemmat. Oli hämmentävää palata Suomeen ja tajuta, että ihan pienistä ostoksista tulee se yli kymppi tai viistoista euroa. Ja tässä tuo koirakuva lähinnä siksi, että tossa paketissa oleva koira näyttää ihan kooikerhondjelta! :>Saksassa oli myös hämmentävän ahdistavia Isoveli valvoo -kylttejä.


Kaksi ekaa yötä tosiaan oltiin Sandralla ja sitten mentiin hostelliin. Southend hostel oli paikan nimi ja se oli aika mielenkiintoinen. Siellä haisi tupakka ja hiki. Paikka oli ihan kuin jonnekin aikaisemmille vuosikymmenille jumahtanut. Lattiassa likaset kokolattiamatot ja kellarikerroksessa kuvottava keittiö. Lisäksi huoneet oli nimetty viskien mukaan, mikä sinänsä oli ihan hauska idea, mutta yhdistettynä tohon millainen se todella oli, niiiin yyh. No, ainakin oli "halpa", 15e per yö.Ja seuraavaksi tärähtänyt kuva kahdesta tärähtäneestä tädistä. Sandra vei meidät lauantaina Woodys-baariin, jossa oli hauskaa musiikkia ja halpaa vodkaenergyä, 2.5e!


Yöllinen salakuva Ainosta ja jostain papasta!

Ja hostelli jälleen.

Sunnuntaina vietettiin väsymyspäivää, niin kuin ilmeistä saattaa huomata. Käytiin kiinalaisessa syömässä. Kaikki kaupat oli kiinni ja se oli todella outoa. Ihan kuin koko kaupunki olisi kuollut!


Maanantaina kierreltiin ympäriinsä, kuvattiin, ajeltiin ratikalla ja käytiin yhdessä ostoskeskuksessa. Siellä ko. ostoshelvetissä on Primark, josta saa ihania mekkoja! Mutta niin, maanantaina mentiin myös vanhaan kaupunkiin Schnooriin kahville. Siellä oli ihan hurjan suloinen kahvila Café Tölke!
Hostellissa tutustuttiin taiwanilaiseen tyttöön, Janaan. Hän on nyt Jyväskylässä opiskelemassa ja kävi ihmeellinen tuuri, että me tultiin juuri samalla lennolla takaisin Tampereelle. Ihan huipputyyppi myös hän! :--)

No comments: