Tuesday, May 8, 2012

Tuhkur on rakkautta

Tänään kohtalo tunkeutuu elämääni kovin ottein, suurin elein ja mahtipontisin siirroin. Kuulostaa raskaalta ja massiiviselta. Oikeasti olo on kevyt, lentelevä, hymyilyttävä! Tapasin pihalla Keidi-nimisen suloisen pienen tytön suloisen mäyräkoiran kanssa. Muistatte varmaan Tipsun? Tuo mäyräkoira kuuluu Tipsun perheeseen ja niinpä menin juttelemaan tuolle tytölle. Kysyin, mitä Tipsulle kuuluu. Sain kuulla, että Tipsun vironkielinen nimi on Tuhkur. Tuhinaa ja kurkurrr! Tuhtuh sanoo Tipsu ja kurrr sanoo Katarina.

Keidi näytti minulle ja Ellenille hiiren pesän metsässä ja kertoi kovasti paljon kaikkia ihania juttuja. Hänen äitinsä tuli ihmettelemään, että minne saakka he olivat ehtineet koiran kanssa. Tipsu etsii uutta kotia! Niinpä menin Tipsun kotiin ja näin Tipsun jälleen. Tuleva ihana kämppikseni Emma sanoi, että tämän täytyy olla kohtalo, ihan kuin Tipsu olisi etsinyt minua rappukäytävässä.

Huomenna Tipsu ja Keidi tulevat kylään luokseni! Tipsu olisi leikattava (sain tietää, että Tipsu on sittenkin tyttö, luulin, että se on poika!) ja hyvää hoitoa ja leikkausta vastaan saisin ottaa Tipsun huostaani. Sydän pamppailee paikoillaan ylös alas kun ajattelen tuota supersuloista otusta. En vain voi sille mitään, että kyseinen hilleri on vienyt minun sydämeni aivan kokonaan.

Se liisi luokseni rappukäytävästä kamalana itkuisena päivänä, jolloin koko olemassaoloni oli epätodellista ja harmittavaa. Se piristi ja nuoli käsiäni, nukkui vieressäni ja unohti maailman kurjuuden hetkeksi. Synkkää ajatusta, mutta sitten Tipsu vei kaiken typerän ihmismössön pois mielestä. Ehkä Tipsu löytää tiensä minun luokseni jälleen.

Tipsun etsintäkuulutus oli laitettu heidän kaapin oveen! Voin näyttää sen teille huomenna. Siinä oli Viiman piirtämä Tipsu!


23.4. Tipsu saapui rappukäytävästä. Tuossa punoittava pullanaamani kun olin haljeta onnesta Tipsun ollessa sylissäni! Katsokaa sitä pikkuista, se on niiiin pieni! Se on niin suloinen!

No comments: